ضرورت اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگی/میانگین تمام سنوات کاری مبنا باشد واردات ذرت و خوراک دام از سوی سایپا تکذیب شد جزئیات ثبت نام سایپا دهه فجر فروش محصولات گروه سایپا به مناسبت دهه مبارک فجر اسامی خودرو‌های مجاز برای واردات اعلام شد + جزئیات توضیح کمیسیون موبایل اتاق اصناف درباره برگشت آنتن آیفون‌ها وزیر نیرو: ناترازی برق تا پایان سال آینده رفع می‌شود اتاق اصناف: افزایش قیمت لبنیات در ۴ قلم کالا تنظیم بازاری و سایر محصولات لبنی اتفاق افتاده است مصوبه واردات خودرو توسط ایرانیان خارج کشور در مجمع تشخیص تأیید شد عیدی فرهنگیان ۱۴۰۳ چقدر است؟ تکذیب گمانه‌زنی‌ها در خصوص واریز سود سهام عدالت / مراقب کلاهبرداران باشید فروش بیش از ۷۴۳ هزار سکه در ۶۴ حراج/ عرضه سکه ضرب جدید از ماه آینده توافق ایران و عمان برای حذف تعرفه‌های تجاری فرصت ۲ ماهه برای ترخیص خودروکارکرده / ماجرای مجوز موردی ترخیص چه بود؟ کاهش قیمت بیت کوین پس‌از دستور ترامپ درمورد ارز‌های مجازی

امکان خرید ماکارونی و نان حجیم با کارت یارانه

اطلاع‌رسانی به موقع، تمهید مقدمات لازم برای حذف ارز ترجیحی، جلوگیری از هرگونه کمبود کالا، اعطای یارانه مستقیم در قالب کارت اعتباری و نظارت قوی بر قیمت‌ها شروط پنجگانه عبور از گذرگاه ارز ترجیحی است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 06
کد خبر: ۱۳۲۳۱۸

به گزارش راهبرد معاصر حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی رئیس کمیته هدفمندی یارانه‌ها درباره یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی یادداشتی نوشت که متن آن به شرح ذیل است:

 شروط پنجگانه لازم برای عبور از گذرگاه مهم ارز ترجیحی(ارز جهانگیری )

 ۱_تبیین مستدل و مستمر و  اطلاع رسانی به موقع
 
۲_تمهید مقدمات لازم برای حذف ارز ترجیحی در  مورد کالاهای مشمول ارز ترجیحی مانند گندم و دارو و روغن و نهاده های دامی

 

 

۳_حفظ فراوانی کالا و جلوگیری از هرگونه کمبود کالا در بازار

۴_اعطای یارانه مستقیم در قالب کارت اعتباری قبل از حذف ارز ترجیحی گندم و آرد و کالاهای اساسی.

 

 

■ بانک مرکزی سامانه آنرا فراهم کرده و در کمیته تبصره ۱۴ آنرا برای نمایندگان توضیح دادند و چگونگی اختصاص یارانه و برداشت از آن در فروشگاه‌های دارای کارت‌خوان با کد بانک مرکزی ارائه نمودند.

۵_نظارت قوی بر قیمت ها و الزام ثبت قیمت بر کالاها و جلوگیری از هرگونه افزایش بی رویه.

در این موضوع دولت باید جدی باشد و دستگاه های نظارتی و اتحادیه های صنفی باید همراهی و کمک کنند نظارت باید فراگیر و از حلقه اول یعنی تولید یا واردات و انبارها تا توزیع و فروشگاه ها که بدست مصرف کننده می رسد، باشد.
 
متاسفانه با توجه به شروع برخی اقدامات اقتصادی دولت در راستای حذف ارز ترجیحی که بستری برای فساد و قاچاق و رانت‌خواری است، حملات سنگین علیه دولت و شخص آقای رییسی رئیس جمهور محترم آغاز شده است.

باید با شناسایی عوامل گرانی‌ها که ریشه در سیاست‌ها و ترک فعل‌های گذشته دارد، برای عبور از این گذرگاه مهم اقتصادی که سختی‌های خاص خودش را دارد با اطلاع‌رسانی و تبیین درست کمک کنیم هم برنامه‌های تحول و اصلاح اقتصادی درست اجرا شود و هم  فشار معیشتی مضاعف برای مردم ایجاد نشود.

در تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ برای حمایت از معیشت مردم و حذف ارز ترجیحی ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه دیده شده است که بشرح زیر است:

- ۷۱ هزار میلیارد آن برای گندم

- ۱۶۱ هزار میلیارد برای کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی (حدود ۹۰ هزار برای کالاهای اساسی و بقیه برای دارو ، تقسیم این به اختیار دولت گذاشته شده است)

- ۱۲هزار برای پوشش بیمه سلامت و بیماری های صعب العلاج 

- بقیه برای سایر هزینه های متفرقه

بنابراین آنچه که قابل توزیع به عنوان یارانه به مردم است حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است (یعنی یارانه گندم و یارانه کالاهای اساسی )

یعنی دولت کمی بیشتر از دو برابر یارانه نقدی و معیشتی  می‌تواند یارانه مستقیم به جای ارز ترجیحی به مردم بدهد( در قالب کارت یارانه و بصورت اعتباری نه یارانه نقدی). این یارانه صرفا برای خرید کالا در فروشگاه‌ها دارای کارتخوان خواهد بود.

الان یارانه نقدی و معیشتی ۷۴ هزار میلیارد تومان در سال است که در تبصره ۱۴ آمده است؛ بنابراین کل یارانه که با این اعتبار به همان یارانه بگیران نقدی و معیشتی می توان داد کمی بیشتر از دوبرابر نقدی خواهد بود.

مشکلی که در خصوص ماکارونی و نان صنعتی و حجیم پیش آمد با رعایت موارد فوق قابل حل است چون ماکارونی هم از مواد غذایی عموم مردم است. ماکارونی و نان حجیم و صنعتی هم در لیست کالاهایی قرار می‌گیرند که با کارت یارانه قابل خریداری است.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار